tiistai 24. marraskuuta 2015

oho

mun suloinen kummityttö oli meillä kyläilemässä ja ajelimme Perjantaina Mänttään vähän shoppailemaan...takasin tullessa alkoi satamaan lunta...ja niin sitä sitten satoi ja satoi.
Lauantai aamuna tilanne oli tämä.

niin kuin sillei, et oho...
( ylhäällä olevassa kuvassa on puutarhurin kärryt tossa etualalla...)
ja niin se lumen tulohan vain jatkui ja jatkui.
Perjantaina meni myös sähköt ja ensimmäinen katkos taisi kestää 18h. ja onneksi Lauantai iltana saimme vähän aikaa nauttia sähköistä ja sitten ne taas meni uudestaan.Meillä onneksi nyt on varauduttu kun on se kaasulämmitin ja kaasuliesi jotka toimivat ilman sähköä...mutta voi niitä monia joilla ei ole.
Tänään aamu päivästä pilkisti vähän aikaa aurinko ja kävin kuvaamassa.
Yksi osa mongolian vaahterasta vain kaatui lumenpainosta.
sekä salava parka näyttää aika surkealta latvasta.
niin että oho...
en kyllä yhtään ihmettele että puita ja sähköjä on ollut poikki siellä sun täällä.
Nämä luonnon voimat ovat aina niin ihmeellisiä ja jotenkin pelottavia täällä maalla...kun on keskellä ei mitään ja ilman sähköjä.
Kaupungissa näitä harvoin sai kokea.
Niin ja ne puutarhurin kärryt ovat vieläkin siellä...
Nythän se on luvannut meille vesisadetta ja reilusti plussaa joten tämä ensilumi taitaa sulaa pois...ja puutarhuri saa vietyä kärryt suojaan.
Kauhulla odotan kun noi katolle sataneet lumet alkavat ryskyä alas...
oho...

2 kommenttia:

  1. Onpas siellä lunta. Tai oli. Ainakin täällä on kaikki lumet jo häipyneet, eikä ollutkaan kuin kymmenkunta senttiä. Ei tullut vaurioita puihin eikä pensaisiin mutta kaunista oli niin kauan kuin kesti. Käväisimme Tallinnassakin viime viikolla eikä sielläkään tietenkään joulutunnelmaa löytynyt. Joulutorille ei kyllä kiinostanut lähteäkään kun tuuli ja vettä vihmoi. Muutenkin päätimme että jos vielä viroon matkaamme on kohde jossain muualla kuin Tallinnassa. Karnaluksista tuli haettua iso pussillinen lankoja ja juomapuoltakin on pitkäksi aikaa, siinähän ne tärkeimmät.... Muuten kyllä tuli matkalla huomattua kuinka on ulkovalojen laitto lisääntynyt. Niin vaan piti viritellä itsellekin heti kotiin päästyä. Onhan nyt jo ensimmäinen adventti että on aikakin. Mieluummin noita valoja ja joulujuttuja katselee ennen joulua kun joulun jälkeen. Ja jee, tammikuussa jo selataan siemenluetteloita. Vielä muutama viikko ja sitten päivä alkaa jatkumaan. Saataispa jouluksi maa valkoiseksi. Ja satais sillai maltillisesti ettei tulisi vahinkoja. Sulla sitä näyttää kyllä virtaa riittävän tähän vuoden pimeinpäänkin aikaan. Seinää syntyy ja ompelukset lisäksi. Muistappa levätä välillä kuitenkin. Mukavaa joulukuuta. t. sisko

    VastaaPoista
  2. Onneksi ette joutuneet kärsimään lumimyräkästä =) täälläkin kaikki lumet ovat jo täysin sulaneet...ja taas on harmaan vihreätä ;) Jouluaaton lumi sopisi minullekkin hyvin, vaikka muuten en siitä pidä ;) Toivottavasti oli muuten hauska reissu teillä...vaikka se joulutunnelma jäi kokematta...Olen itse tilannut muutamia kertoja Karnaluksin nettikaupasta tuotteita, ja täytyy sanoa että toimi loistavasti...voin suositella. Sainkin olkapään romuksi tossa muutama viikko sitten kun tein sekä remontti ja ompeluksia vuoro päivin ARGH ! No kun mun kummityttö oli täällä (19v.) niin tuli aikapaljon vaan oltua...ja nyt se on ollut rauhottumaan päin....eli jatkoin sitten viikonloppuna taas remonttia =) Ja joo kohta selataan siemenluetteloita =) siitä tietää että kohta tämäkin talvi on ohi =) Tällä viikolla olisi tarkotus laittaa loputkin pelargoniat lepoon, ovat olleet taas myymälän ikkunassa ja kukkivat vielä. Tarkoitus olisi laittaa sitten jouluikkuna tilalle. Aurinkoista päivää harmaudesta huolimatta ! Ps.Laittaisitko mulle sun ositteen sähköpostiin maalaiselamaa (at ) gmail.com...olis yksi juttu...

    VastaaPoista