sunnuntai 20. tammikuuta 2013

naapurin

oravat...
kun Dantte poika joutui pinteeseen ja oli kadoksissa melkein 2vrk..
se oli mennyt vain hoitamaan työtään....syömään herkullisia luomu myyriä naapurin vilajasiiloon jonne naapuri oli vahingossa Dantten sitten teljennyt.
Meidän naapuri sitten totesi että jos Arjan kissit syö yhdenkään heidän oravista niin hän telkee Dantte pojan viikoksi viljasiiloon arestiin syömään myyriä maksuksi oravasta,
johon minä sitten kerroin että meidän kissit ovat talviarestissa,
joten jos oravat katoaa ne on joku muu pistänyt poskeensa.
Yhtenä päivänä huomasin että meidän lintulaudan alla oli orava syömässä...
Soitin naapurille ja kerroin että "no nyt teidän orava syö meidän lintujen ruokaa 
ja kiusaa meidän kissejä jotka joutuu vain katselemaan niitä ikkunan takaa...
johonka naapuri totesi "jaa täytyy sitten tuoda niille ruokaa"
Meni muutama päivä naapuri toi säkillisen kauranjyviä...
Meni muutama päivä ja niitä oravia olikin sitten yhden sijasta kolme.
Soitin sitten naapurille ja kerroin että nyt ne on sitten kaikki täällä syömässä.
 (olivat varmaan seuranneet naapuria kun se toi jyväsäkkiä tänne meille )
johonka naapuri totesi 
"jaa täytyy vissiin tuoda lisää ruokaa"

tämä ihana tarina on tosi tarina......

nyt mulla on kyllä vähän hakusessa että kenen 
lemmikki se tämä kaveri sitten on....
joka on jo viikon verran käynnyt syömässä jyviä maasta.
Niin nyt on sitten myös todistettu että vaikka Väiski Vemmelsääri syö porkkanoita
sarjakuvassa, oikea jänis ei syö.Lassi nimittäin vei tälle pupulle
porkkanoita ja ei se syönnyt niitä.....

6 kommenttia:

 1. Meilläkin on lintulauta, ollut aina jokapaikassa, jossa olemme asuneet. Nyt täällä Ruokolahdella asumme rivitalossa. Seinänaapurilla on kolme kissaa ja susikoira. Tykkään kissoista, mutta en tykkää, että ne käy pyydystämässä meidän ruokkimia pikkulintuja. Yritimme esittää naapurin emännälle, että pitäis talvet mirrinsä sisätiloissa, mutta se ei sopinut emännälle. Sitten keksimme, että laitoimme lintulaudan ympärille sellaisen verkon joita laitetaan omenapuiden ympärille,ettei jänikset pääse järsimään niitä. Siis lintulauta on samoin tolpan nokassa kuin teilläkin. Se verkko on aika korkea ja laajassa ympyrässä lintulauta-tolpan ympärillä. Nyt kun linnut tiputtelee syömisiään maahankin, niin sielläkin on turvallista ruokailla, ei joudu kissan suuhun.
  Oikein hyvää ja puuhakasta talven jatkoa teille sinne remontin keskelle ja kisumirreille rapsutuksia!
  -MUR-MUR-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hienolta järjestelyltä. Vaikka meidän kissit on meille tosi rakkaita en halua että ne pyydystää lintuja tai oravia.Kesällä jos näin että Dantte vaani oravaa menin hakemaan Dantten pois sisälle jotta orava pääsi pakoon =)
   Kissit on muutenkin suhtautunut talviarestiin hyvin.Käytänössähän ne muutenkin nukkuu talvella vähintään 16h....ja loppu ajan sitten rompottavat.Olen itse tosi iloinen että tein tämän talviaresti päätöksen ja se on mennyt hyvin.
   Tottakai kissit metsästää,mutta omilla teoillaan voi siihen myös vaikuttaa....=)
   Kiitos samoin -MUR-MUR- ja kissit lähettää kur ja mau takaisin !

   Poista
 2. Teillä maalla sitten tapahtuu!:) Ihana postaus...ja valkoinen jänis! Täällä etelässä näkyy pelkkiä rusakoita.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos Kristiina =) minullekkin entisenä kaupunkilaisena valkoinen jänis on upea näky =) kissit on joka ilta odottanut tiettyyn aikaaan sitä ikkunan edessä,mutta nyt viime aikoina sitä ei ole näkynyt......

   Poista
 3. Hei! Orava se käy meilläkin lintulaudalla syömässä mutta valkoista pupujussia ei ole näkynyt. Rusakot kyllä ovat muotoilleet jo koivuangervot ja norjanangervot uusiksi kun ei viitsitty enää verkottaa. Ihania löytöjä olette tehneet huutiksesta. Itse olen käynyt nyt lähiaikoina pari kertaa ihan oikeassa huutokaupassa ja toisesta huusin vitosella yllätyslaatikon jossa yllättäen olikin ihan käypää tavaraa. Remottijuttuja on kans harrastettu tosin lähinnä vanhan tapetin rapsutusta ja maalausta. Pelakuita on jo kannettu sisälle kun varastossa alkoivat pukata uutta vihreää. Kaipa se kevät tästä... terveisin sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisko =) Oravat on jotenkin niin hellyyttäviä =) Rusakot ja valkoiset jänikset sit taas ei kun tekevät tuhoa puutarhassa !!!
   Huuto net on kyllä hyvä siinä jos on aikaa etsiä ja odottaa että löytää just sitä mitä ajattelee...ja tietenkin se jos vielä löytää edullisesti jotain mitä tarvitsee. En ole koskaan itse käynnyt huutokaupassa pelkään että sekoaisin ja huutaisin liikaa lisää tähän kaaokseen =) Maalauksella ja tapetoinilla saa kyllä ihmeitä aikaan jos haluaa piristystä =) Minun pelakuut on talvehtinut myymälän puolella ja kyllä kohta pitäisi alkaa niitä leikkelemään ja lisäämään sitä kanankakkaa =) Vaikka just nyt on harmaa ja kauhea päivä, mutta KYLLÄ se siitä ! Kevät tulee !

   Poista