torstai 21. marraskuuta 2013

keittiö remonttiko ? lattia

lupasin kirjoittaa keittiöremontista jo jonkun aikaa sitten... ja kerron siitä nyt tälläisellä tylsällä tavalla, koska haluisin saada itselleni myös muistiin erinlaisia työvaiheita ja sitä mitä on tullut tehtyä....okei....ei se muuten ole vieläkään ole ihan valmis....

viimeksi jäätiin lattiaan kun sisäseinän puolelta oli ryönät poistettu tehty uudet koolaukset ja se oli eristetty ekovillalla, sen jälkeen siihen laitettiin rakennuslevyjä ja muurin edustalle tehtiin betonivalu.


lattiaan myös lätkitiin vesieriste koko alalta, koska tähän kohtaan tulee astianpesukone.Viemäröinti myös laitettiin uuteen kohtaan odottamaan jatko toimenpiteitä. Sitten meillä oli varastoituneena 60x120 kokoisia graniittimassasta tehtyjä kivilaattoja jotka sopivat suunnitelmiin täydellisesti.

joten ne pääsivät iloisesti paikalleen.
Lattian toinen puoli jäi sitten "hetkeksi" odottelemaan toimenpiteitä. Alunperin tämä laatoitettu puoli oli tehty huomattavasti kapeammasta laudasta ja sitä ei voinnut säästää.

Tässä näkyy hyvin oikella puolella olevat alkuperäiset lankut ja vasemalla puolella olevat kapeat laudat.
No sitten avasimme oikean puolen lattiasta.


ja jälleen kaivoimme kaikki ryönät pois allahan siellä on se ohkainen betonivalu paitsi tässä keskellä näkyvässä kohdassa oli reikä jonnekkin...päättelimme että siinä on joskus mennyt viemäriputki ulos ja päätimme käyttää samaa reittiä tulevalle uudelle viemärille jonka Lassi kaivoi kivijalan alle odottelemaan jatkoa.

 Muita ylläreitä ei sitten ollutkaan hirret seinän vierestä olivat täysin 10 kunnossa, olin vähän pelännyt jos joudumme niitä korvaamaan, mutta onneksi ei tarvinnut.

Lassi numeroi ja kantoi lankut pihalle jossa se yhden kerran ne putsaili jollain "rälläkällä" sillä aikaa minä lätkin tervapaperia ja ekovilloja paikalleen. Tähän puolelle emme joutuneet laittamaan uutta koolausta, vanha oli niin hyvä.
Alunperinkin meille oli selvää että emme halunneet missään nimessä hioa vanhoja lankkuja sileiksi vaikka paksuutta niissä olisi todella riittänyt, mutta meistä molemmista on hieno että niissä näkyy ne kuluneet askelmakohdat.
No mutta tosin niissä oli niin paljon kaikenlaisia pieniä ja vähän isompia vanhoja naulanreikiä joten seuraavaksi kun lankut oli kiinnitetty uudelleen takaisin.
alkoi sitten se pakkeli vaihe. Massa jota käytimme tehtiin puulimasta ja siitä puupölystä mitä lattian hieno hionnasta oli tullut sekaan myös laitettiin lattiamaalia.Syy tähän sekoituksen oli se että kun käyttää sitä samaa puuainesta pakkeliin se on yhtä kovaa kuin alkuperäinen lattia ja sen ei pitäisi elää kuten joku vierasaine lattiassa voisi tehdä. 
No sitten paklatiin ja hiottiin ja paklatiin ja hiottiin...

Pakkelin kuivuminen oli aika hidasta ja välillä meillä oli tälläisiä kulkureittejä itsemme ja Gala-nöpön sekä Dantte töp töpin takia.
Keittiö myös on keskellä asuntopuolta ja toisella puolella on makkari ja toisella puolella on wc...
No sen ihanan pöllyämisen jälkeen tuli se päivä kun saimme imuroitua keittiön..
ja voin sanoa että sitä pöllyä oli JOKA puolella...ja varmaan vieläkin jossain...
Seuraavaksi olikin maalin aika...päädyimme Betolux akvaan 3 syystä 1.nopea kuivuminen 2.haju (ei haise...olen yliherkkä kaikille vahvoille maalin hajuille ) 3. kulutuksen kestävä ? Maalasimme yhden kerroksen laimennettuna vedellä ja jo 3 tunnin kuluttua maalasimme 2 kerroksen normaali paksuudella.
oi, teki mieli mennä makaamaan siihen niin kaunis siitä tuli...
ja miten upeasti siinä näkyy ne 80v. aikana teputeltut jalanjäljet....
paitsi että jostain kohtiin missä olimme hioneet vähemmän vanhaa maalia se krakeloitui...
päättelin että maali olisi pitänyt kuivua ensimäisen kerran jälkeen kauemman aikaa...no päädyimme siihen että jos se tulee häiritsemään korjaamme ne kohdat ensikesänä. Väri joka lattiaan tuli on Tikkurillan värikartasta Kalkki niminen....valkoinen ,mutta ei valkoinen kalkin värinen...Tai kuten rautakaupan setä minua kiltisti opasti kun pyysin tätä väriä Betoluxiin " mutta rouva sehän on jo valkoinen " he...he...
ja jo seuraavana päivänä sisustelin sitä...sillei kevyesti...
no ei ne enää ole noin....

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs onkin kaunis lattia! Kyllä ne huonekalutkin sitten löytävät aina paikkansa ja mikä mahtavampaa että järjestystä pystyy muuttamaan. Meillä uudehko talo mutta näyttää siltä että tämä "sisustus" muuttuu koko ajan vanhempaan suuntaan. Muutama aarre on kulkeutunut kummankin suvusta ja kummasti ne tänne vaan istuu niinkuin olis aina olleet. On se kumma miten maku muuttuu. Oli aika jolloin halusin täyttää olohuoneen Aallon kalusteilla, satulavyötuolit on jo kauan olleet yläkerrassa. Ei niistä raaski luopua mutta ei vaan jaksa enää katsella koko ajan. Onneksi tarjoiluvaunun hinta meni aina sen verran edellä ettei ikinä ollut varaa hankkia ;). Yhdessä asiassa olis vielä hyvä muuttua ja se on noi joulusiivot. Oon nyt kohta 40 vuotta nuohonnut katot ja seinät jouluksi (komeroista en puhu mitään) ja vähän tympii. Toisaalta ei mun muuten tuu koskaan siivottua kunnolla, Onko se sitten hyvä tää joulupakko. Olis mukavaa kun olis remppaa niin siivoaa vain silloin kun on kunnon sotkut ja näkyis tehty työ. Voikaahan hyvin siellä! t. sisko

    VastaaPoista
  2. =) Remontti kun etenee sillei "verkkaasti" monista syistä johtuen kerkee rauhassa miettiä kaapin paikan ;) Ymmärrän hyvin että et raaski Aallon kalusteita pois heittää ja jos on niille tilaa niin miksi heittäisikään....voihan olla että lapsesi joskus saavat Aalto kohtauksen ja onnellisina kantavat niitä omaan kotiin =) Meille on tullut aika paljon vanhoja kalusteita molempien kotoa olemme ehkä perheistämme ainoat jotka niitä osaavat arvostaa....mutta kaupunki asuntomme oli todella modermi joten nyt täällä kun on tilaa ne sekottuvat hyvin yhteen =) Yhtään huonekalua ei vielä tähän taloon olla hankittu...kun saadaan nykyisetkin paikalleen =) Niin....ei niihin komeroihin tarvitse katsoa ;) tosin myönnän että teen itsekkin joulusiivouksen ja nyt kun se pölly homma on tällä erää ohitse, viimeviikonloppuna siivosin "olohuoneen" kunnolla ja kyllä sitä pöllyä riittii vielä esim.kirjojen päällä..ja täytyy kai sitä vielä kerran ennen joulua kunnolla siivota =) kiitos Sisko,voi hyvin myös !

    VastaaPoista